Magazin

★★★★☆

Cum imi organizez alimentele din frigider?

Asezati fiecare aliment in locul potrivit pentru a profita la maximum de frigiderul dvs. Nu uitati ca nu toata lumea are aceeasi nevoie de frig. In plus, veti evita sa amestecati mirosurile si aromele. Daca ordinea nu este corecta, alimentele isi pot pierde proprietatile si pot ramane proaspete pentru mai putin timp. Asadar, aruncati o privire la aceste sfaturi.

Usa. Acesta este cel mai putin rece loc din frigider. Este conceput pentru oua, bauturi de toate felurile si sosuri.

Sus. Este perfecta pentru pastrarea resturilor, a produselor deschise care nu necesita prea mult frig si care urmeaza sa fie consumate in urmatoarele zile.

Partea centrala. Dupa usa, aceasta este cea mai putin rece parte a frigiderului. Puteti plasa produse care au nevoie de temperaturi mai scazute, de exemplu, mezeluri, branzeturi sau iaurturi.

Partea inferioara. Aceasta este cea mai rece zona si de aceea trebuie sa puneti carnea si pestele, niciodata mai mult de doua zile crud. Acest tip de alimente trebuie pastrate intr-un fel de recipient, pentru a evita ca ele sa se contamineze reciproc.

Sertare. Acestea sunt concepute pentru fructe si legume. Exista unele modele care au sertare speciale pentru carne si peste, dar nu se pun legume in ele. Tineti cont de faptul ca acestea din urma nu au nevoie de temperaturi atat de scazute si le pot fi daunatoare.

Congelator. Acesta poate fi alcatuit din rafturi sau sertare. Incercati sa aranjati alimentele in functie de tipul lor. Adica, puneti tot pestele intr-un sertar si inghetata in altul, de exemplu. Incercati sa marcati intotdeauna data de congelare.

Criterii de cumparaturi

Acest ghid rapid de cumparare este conceput pentru a va facilita alegerea foarte importanta a frigiderului pe care sa il cumparati. Ne-am bazat decizia noastra pe criterii obiective,

Finalul acestui ghid de cumparare include o serie de sfaturi pe care sa le luati in considerare. Acestea va vor permite sa alegeti cel mai potrivit frigider si, de asemenea, sa descoperiti ca achizitionarea unuia nou poate fi foarte avantajoasa. De fapt, daca aveti in prezent un aparat vechi, s-ar putea chiar sa va economisiti bani pe termen mediu sau lung. Vreti sa stiti cum? Iata cum.

Capacitate

Capacitatea frigiderului dvs. trebuie sa fie potrivita pentru persoanele care locuiesc in casa dvs. In principiu, daca este prea mare, problema va fi ca veti irosi energie daca nu o umpleti. Dar daca este prea mica, va trebui sa faceti cumparaturi mai des si s-ar putea sa aveti probleme de spatiu. Vreti sa stiti care este cea mai potrivita valoare? Aruncati o privire la acest tabel.

Consumul de energie

Exista sapte clase de eficienta energetica: A, B, C, D, E, F, G. Aparatele mai vechi de 10 ani au, de obicei, cel mult o clasa D. Din fericire, in zilele noastre nu exista practic niciun aparat de pe piata care sa nu fie din clasa A. Un model A+ consuma cu 20% mai putina energie decat un model A, un model A++ cu 40% mai putin si un model A+++ cu 60% mai putin.

Ar trebui sa tineti cont de faptul ca consumul este important in majoritatea aparatelor de uz casnic, dar in cazul unui frigider este si mai important. De fapt, potrivit OCU, acesta este aparatul care consuma cel mai mult. Motivul este ca functioneaza zi si noapte si intotdeauna la un ritm similar. Optati pentru un model A+++, deoarece veti amortiza investitia, timpul necesar pentru a face acest lucru va depinde de cel pe care il alegeti.

Accepti cookies? Citeste mai mult